13:00

Pajala IF

Referat: IBF Argentum - Pajala IF

05.37 rullade en sömndrucken buss iväg mot Arjeplog. Sjukdomar har härjat ett par veckor men vi lyckade skrapa ihop 11 + målis och förhoppningar om vinst var stor.

Vi inleder lite tveksamt vilket är naturligt efter tidig morgon och låååång bussresa. 7.08 serverar Lea Pitkänen öppet mål och det målet känns förlösande. Minuten senare lurar Henta upp motståndarna på läktaren med en delikat pass å Pitkänen trampar in och stänker in 0-2. 12.32 spelar vi box utan bekymmer. 15.52 bryter Lina ett uppspel och drar in 0-3. 17.54 för vi chans i pp. Vi rullar på bra och efter ett mönster uppspel dör bollen går från Pitkänen till Jani till Emma som skottar in 0-4. Mycket fint innebandy mål! Reultatet står sig perioden ut.
Skott: 5 - 13

Vi inleder andra lika tveksamt som första. 03.11 åker Henta på en tvåa. Åter spelar vi klockrent i box. 06.50 reducerar Argentum till 1-4 då vi ett par ggr i rad slarvat lite. 7.47 tar hemmalaget time out efter att SJ skottat in ett frislag. 8.42 gör Erika sitt premiärmål i Pajalatröjan. "Ett riktigt brunkarmål" enligt målskytten själv. 1-7 gör Ptkänen efter pass från Emma. 14.42 klara vi åter en box utan trubbel. 18.82 stänker Jani in en straff i krysset som blir avblåst för att bollen legat still en millisekund.
Skott: 10 - 12

Tidigt i andra reducerar Argentum men sen är dit Pif för hela slanten. Slutresultatet skrivs tillslut till 2 - 11 efter mål, i tur och ordning av: Pitkänen, Lea, Pitkänen och Jani.
Skott: 5 - 11

Helt ok match av oss. Stundtals väldigt bra och stundtals lite halvdant. Elin sysslolös långa stunder men är på tå när skotten kommer. Lina stark och Signe klockren i uppspelen. Tova klok å väldigt viktig i box. Framåt var Pitkänen outstanding med 5 + 1 med bud på mer. Hon fick åxå välförtjänt Örjan för sin insats.